Plněné žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 ks Petržel - nať
  • 10 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 249 mg
  • Draslík 4133.5 mg
  • Vláknina 26842.5 mg
  • Vitamín A 26842.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony omyjeme, oddělíme nohy od hlav a pokrájíme je na kostičky.

  • 2

    Osmahneme nakrájenou a oloupanou cibuli na oleji, přidáme k ní žampionové nohy a kmín.

  • 3

    Krátce osmahneme, přidáme vejce, petrželku a umícháme.

  • 4

    Poté osolíme, opepříme.

  • 5

    Směsí plníme žampionové hlavy a posypeme je strouhaným sýrem.

  • 6

    Poté dáme zapéct.

Komentáře k receptu