Reveňová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 0 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 213.4 mg
- Vláknina 2250 mg
- Vitamín A 2250 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Reveň (rebarboru) opláchneme, nakrájíme na malé kousky a v sítku přelijeme vařící vodou. Potom reveň s polovinou cukru a s vydlabanou vanilkovou dření rozpustíme v kastrůlku na kaši.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj zbylý cukr a ještě chvíli šleháme v horké vodní lázni. Do hustého krému vmícháme vychladlou reveňovou kaši.
-
3
Pěnu rozdělíme do mističek a podáváme s oplatkou nebo cukrářskými piškoty.