Palačinkové závitky na zmrzlině
Suroviny
- 60 g Mouka polohrubá
- 100 ml Kompot broskvový
- 100 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Máta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Marmeláda jahodová
- 1 polévková lžíce Pistácie
- 4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková
- 0.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 8 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 170.2 mg
- Vláknina 2812.9 mg
- Vitamín A 2812.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosijeme do mísy, mléko smícháme s 50 ml vody a rozmícháme s moukou. Přidáme cukr, sůl, vypracujeme těsto a necháme asi 30 minut stát, poté vmícháme vejce a 2 lžíce oleje.
-
2
Z těsta upečeme na zbylém oleji postupně 4 palačinky. Necháme je částečně vychladnout, potřeme marmeládou a zavineme.
-
3
4 půlky kompotovaných broskví necháme okapat, rozdělíme je na 4 mističky a přidáme vanilkovou zmrzlinu. Palačinky rozkrájíme na plátky, vložíme je na broskve a zmrzlinu. Dezert posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme lístky máty.