Bifteky s dušenými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 3 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 85.4 mg
- Draslík 888.6 mg
- Vláknina 1959.8 mg
- Vitamín A 1959.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osušíme, nakrájíme na 4 bifteky a v horkém másle s 1 lžící oleje je zprudka opékáme asi 1 minutu po každé straně. Snížíme teplotu a maso dopékáme ještě 2 minuty po každé straně. Vyjmeme, okořeníme a uchováme teplé v alobalu.
-
2
Na výpeku podusíme omytá, do křížku naříznutá celá rajčata asi 4 minuty.
-
3
Bifteky upravíme s rajčaty na nahřáté talíře. Podáváme s hlávkovým nebo ledovým salátem.