Cibulové kotlety s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřové kotlety
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 6 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.44 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 148 mg
  • Draslík 928.1 mg
  • Vláknina 5494.8 mg
  • Vitamín A 5494.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli opečeme dozlatova na 3 lžících oleje.

  • 2

    Kotlety omyjeme, osušíme a v jiné pánvi je na zbylém oleji opékáme po každé straně asi 3 minuty. Potom je osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut odpočinout.

  • 3

    Kolečka cibule poprášíme paprikou, zamícháme a vyjmeme z pánve. Do výpeku nalijeme smetanu, rozmícháme a krátce povaříme.

  • 4

    Kotlety upravíme na talíře s kolečky opečené cibule a podáváme se smetanovou omáčkou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu