Rajčatový koláč s cibulkou
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 125 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1500 g Rajčata
- 400 g Cibulka jarní
- 600 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 šálek Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 16 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 520.8 mg
- Vláknina 7270.9 mg
- Vitamín A 7270.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vejce, nakrájeného másla, lžičky soli a zakysané smetany vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut v chladničce.
-
2
Plech vymastíme lžící másla a vyválíme na něm těsto. Několikrát je propíchneme vidličkou a pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka a 1 minutu povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
-
4
Těsto poklademe plátky rajčat, posypeme cibulkou a zalijeme trochou vývaru. Osolíme, opepříme a poklademe nakrájenou slaninou. Pečeme asi 15 minut.