Omáčka houbová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Párky jemné
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Jíška instantní
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 557.2 mg
  • Vláknina 7900.5 mg
  • Vitamín A 7900.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájený pórek osmahneme na malém množství oleje.

  • 2

    Když pórek změkne, přidáme na malé kousky nakrájený párek a chvíli smažíme, aby se pórek nepřipálil.

  • 3

    Přisypeme žampionové plátky, podlijeme vodou, okořeníme a dusíme. Poté zahustíme omáčku jíškou.

Komentáře k receptu