Zapečené vepřové s chlebem a rajčaty
Suroviny
- 1.77 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Moravský bochník 45%
- 400 g Vepřová kýta
- 8 krajíc Chléb toastový
- 30 ml Smetana 6% (do kávy)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 30 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 253.8 mg
- Draslík 578.9 mg
- Vláknina 2586.4 mg
- Vitamín A 2586.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme omyté, na nudličky nakrájené maso, krátce opečeme, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Směs rozložíme na dno máslem vymazané zapékací mísy.
-
2
Krajíce chleba a plátky sýru rozpůlíme. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Na maso střídavě klademe plátky chleba, sýru a rajčat.
-
3
Vejce rozšleháme se smetanou do kávy, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směsí zalijeme pokrm a zapékáme v silně vyhřáté troubě 20 - 30 minut.