Jablečná pěna s ovocným pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Džus jablečný
  • 4 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 263.8 mg
  • Vláknina 8579 mg
  • Vitamín A 8579 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce, přidáme 2 lžíce vody, citronovou šťávu a vše uvaříme na jemné pyré.

  • 2

    Z bílků za stálého přisypávání vanilkového cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu vmícháme 2 lžíce jablečného pyré.

  • 3

    Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi a za stálého míchání přidáme med a 2 lžíce jablečné šťávy. Necháme vychladnout.

  • 4

    Pyré rozdělíme do 4 pohárů, navršíme jablečnou pěnu a posypeme medovými ovesnými vločkami.

Komentáře k receptu