Kuřecí prsíčka plněná Fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 75 g Sýr Feta
  • 50 g Strouhanka
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 642 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 196.3 mg
  • Draslík 1023.9 mg
  • Vláknina 4011 mg
  • Vitamín A 4011 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nasekáme, necháme zesklovatět na másle. Přidáme omytý špenát a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Necháme vychladnout.

  • 2

    Omyté řízky osušíme a do každého prořízneme kapsu. Sýr nakrájíme na kostičky, smícháme se špenátem, naplníme do řízků, kapsy sepneme párátky.

  • 3

    Maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme na oleji po obou stranách asi 5 minut, vložíme do zapékací mísy, pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 12 minut.

Komentáře k receptu