Kuřecí prsíčka plněná Fetou
Suroviny
- 150 g Špenát listový čerstvý
- 75 g Sýr Feta
- 50 g Strouhanka
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 14 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 196.3 mg
- Draslík 1023.9 mg
- Vláknina 4011 mg
- Vitamín A 4011 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nasekáme, necháme zesklovatět na másle. Přidáme omytý špenát a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Necháme vychladnout.
-
2
Omyté řízky osušíme a do každého prořízneme kapsu. Sýr nakrájíme na kostičky, smícháme se špenátem, naplníme do řízků, kapsy sepneme párátky.
-
3
Maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme na oleji po obou stranách asi 5 minut, vložíme do zapékací mísy, pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 12 minut.