Kuřecí stehna s citronem a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Cibule červená
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 370 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 558.6 mg
  • Vláknina 19878.8 mg
  • Vitamín A 19878.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá stehna osušíme a uvolníme na nich kůži. Očištěnou cibulku, petrželku, 4 stroužky česneku najemno nasekáme, smícháme s citronovou kůrou, lžící oleje, solí a pepřem. Směs naplníme pod kůži stehen.

  • 2

    Oloupané červené cibule nakrájíme na osminky, zbylý česnek rozpůlíme. Očištěnou mrkev pokrájíme na kolečka. Vše vložíme spolu se stehny do zapékací mísy, pokapeme olejem a citronovou šťávou.

  • 3

    Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 40 minut, během pečení maso asi dvakrát obrátíme, nakonec přilijeme víno.

Komentáře k receptu