Nákyp z jáhel a pohanky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Švestky sušené
  • 200 g Jáhly - loupané proso
  • 100 g Pohanka
  • 150 g Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1778 kcal
  • Sacharidy 283 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 247 g
  • Cholesterol 124.8 mg
  • Draslík 1158.5 mg
  • Vláknina 41200 mg
  • Vitamín A 41200 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku a jáhly dáme do sítka a třikrát spaříme horkou vodou.

  • 2

    Do vymazaného pekáče nasypeme pohanku a jáhly.

  • 3

    V mléce rozmícháme cukr, špetku soli a nalijeme na směs. Poklademe namočenými a okapanými švestkami a vločkami másla, které jsme namočili ve vodě.

  • 4

    Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

  • 5

    Posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu