Nákyp z jáhel a pohanky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1778 kcal
- Sacharidy 283 g
- Tuky 57 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 247 g
- Cholesterol 124.8 mg
- Draslík 1158.5 mg
- Vláknina 41200 mg
- Vitamín A 41200 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku a jáhly dáme do sítka a třikrát spaříme horkou vodou.
-
2
Do vymazaného pekáče nasypeme pohanku a jáhly.
-
3
V mléce rozmícháme cukr, špetku soli a nalijeme na směs. Poklademe namočenými a okapanými švestkami a vločkami másla, které jsme namočili ve vodě.
-
4
Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
-
5
Posypeme skořicovým cukrem.