Kysané mléko s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 7 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 283.9 mg
- Vláknina 3396.7 mg
- Vitamín A 3396.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Do mísy nalijeme kyselé mléko, přidáme citronovou kůru, vanilkovou dřeň a cukr. Metlou vše ušleháme do krému.
-
2
Krém a omyté, rozpůlené hrozny bez peciček střídavě klademe ve vrstvách do větší misky. Vrchní vrstvu tvoří víno. Povrch posypeme kukuřičnými lupínky smíchanými s medem a arašídy.