Vajíčkový salát s brandy
Suroviny
- 50 g Sýr Gouda 45%
- 50 g Majonéza
- 150 g Zakysaná smetana
- 50 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Ředkvička
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Salát hlávkový
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 25 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 162.5 mg
- Draslík 273.8 mg
- Vláknina 3104.8 mg
- Vitamín A 3104.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo (10 minut). Zprudka je zchladíme a necháme vychladnout.
-
2
Salát opláchneme ve studené vodě, ředkvičky omyjeme a rozčtvrtíme. Omytou okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, sýr a šunku pokrájíme na proužky.
-
3
Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, kečupem, cukrem, solí, pepřem a brandy. Vejce oloupeme a nakrájíme na osminky.
-
4
Vše nakonec upravíme na talíře a podáváme.