Svíčková z koňského masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Koňské maso
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 7 ks Pepř černý celý
  • 5 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 110.7 mg
  • Draslík 1455.4 mg
  • Vláknina 28111.8 mg
  • Vitamín A 28111.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou koňskou svíčkovou protkneme slaninou a opečeme na másle. Přidáme očištěný a nakrájený celer, petržel, cibuli, koření, krátce osmahneme. Podlijeme vařící vodou a dusíme, až maso změkne.

  • 2

    Měkkou pečeni vyjmeme, šťávu prolisujeme a zahustíme kyselou smetanou rozmíchanou s moukou. Omáčku ještě povaříme, nakonec do ní vložíme naporcované maso.

Komentáře k receptu