Svíčková z koňského masa
Suroviny
- 1000 g Koňské maso
- 50 g Slanina vepřová
- 50 g Máslo čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel kořen
- 7 ks Pepř černý celý
- 5 ks Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 špetka Tymián sušený
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 23 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 110.7 mg
- Draslík 1455.4 mg
- Vláknina 28111.8 mg
- Vitamín A 28111.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou koňskou svíčkovou protkneme slaninou a opečeme na másle. Přidáme očištěný a nakrájený celer, petržel, cibuli, koření, krátce osmahneme. Podlijeme vařící vodou a dusíme, až maso změkne.
-
2
Měkkou pečeni vyjmeme, šťávu prolisujeme a zahustíme kyselou smetanou rozmíchanou s moukou. Omáčku ještě povaříme, nakonec do ní vložíme naporcované maso.