Smažené jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 174.3 mg
  • Draslík 471.3 mg
  • Vláknina 509.4 mg
  • Vitamín A 509.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osušíme a nakrájíme na porce. Osolíme je, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  • 2

    Maso smažíme velmi zvolna, aby se prosmažilo i u kosti.

  • 3

    Podáváme s různě upravenými bramborami.

Komentáře k receptu