Huspenina z vepřového masa
Suroviny
- 500 g Vepřové nožičky
- 350 g Vepřové koleno
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 5 ks Pepř černý celý
- 5 ks Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Petržel - nať
- 0.25 ks Celer bulvový
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 142 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 73.3 mg
- Draslík 680.7 mg
- Vláknina 23514.8 mg
- Vitamín A 23514.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, vaříme téměř do měkka.
-
2
K masu přidáme oloupanou cibuli, očištěnou zeleninu, koření, vaříme do změknutí. Vývar scedíme a doplníme horkou vodou do 1,5l.
-
3
Vychladlé maso obereme z kostí, vložíme zpět do vývaru, ochutíme octem a povaříme ještě 15 minut. Potom maso umeleme, promícháme s jemně nakrájenou vařenou mrkví a vložíme do formy. Zalijeme scezeným vývarem, promícháme a necháme v chladu ztuhnout.
-
4
Z povrchu huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme ji na mísu, ozdobíme kroužky cibule a snítkou petrželky.