Duhový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Hrášek
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Červená řepa
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej salátový
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 192 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 148.9 mg
  • Draslík 836.4 mg
  • Vláknina 17495 mg
  • Vitamín A 17495 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátovou mísu vytřeme rozkrojeným česnekem.

  • 2

    Zelí najemno nakrájíme, oloupanou řepu a mrkev nastrouháme nahrubo, omytá rajčata a okurku rozkrájíme na plátky.

  • 3

    Připravenou zeleninu, hrášek i nastrouhaný sýr urovnáme na mísu, pokapeme olejem smíchaným s octem, solí a pepřem.

  • 4

    Hotový salát ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajce,

Komentáře k receptu