Duhový salát
Suroviny
- 60 g Hrášek
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Červená řepa
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Olej salátový
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 192 g
- Sodík 375 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 148.9 mg
- Draslík 836.4 mg
- Vláknina 17495 mg
- Vitamín A 17495 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátovou mísu vytřeme rozkrojeným česnekem.
-
2
Zelí najemno nakrájíme, oloupanou řepu a mrkev nastrouháme nahrubo, omytá rajčata a okurku rozkrájíme na plátky.
-
3
Připravenou zeleninu, hrášek i nastrouhaný sýr urovnáme na mísu, pokapeme olejem smíchaným s octem, solí a pepřem.
-
4
Hotový salát ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajce,