Pikantní játrový špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 46 g
- Sodík 648 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 540.5 mg
- Draslík 514.5 mg
- Vláknina 170 mg
- Vitamín A 170 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme.
-
2
Játra napichujeme na špízy střídavě s plátky anglické slaniny.
-
3
Špízy zvolna opečeme na oleji, do výpeku přidáme hořčici, krátce orestujeme a zalijeme vodou (nebo vývarem). Šťávu povaříme, nakonec přilijeme smetanu.
-
4
Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme přecezenou šťávou a podle chuti osolíme.