Svíčkové řezy s kuřecími játry

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 480 g Hovězí svíčková
  • 300 g Játra kuřecí
  • 0.23 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno červené
  • 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 94 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 619.8 mg
  • Draslík 2901.5 mg
  • Vláknina 10079.5 mg
  • Vitamín A 10079.5 mg
  • Vitamín B6 3.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z odblaněné a omyté svíčkové nakrájíme 2 plátky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, rychle opečeme s plátky kuřecích jater na oleji.

  • 2

    Opečené maso i játra vyjmeme, do šťávy přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony a krátce osmahneme. Přidáme olej, zastříkneme vývarem, přilijeme trochu vína a krátce podusíme. Podle chuti přisolíme.

  • 3

    Opečené řezy ozdobíme plátky jater a přelijeme šťávou.

  • 4

    Podáváme s bramborami nebo s rýží.

Komentáře k receptu