Špízy s kečupovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 300 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Cibule
  • 2 ks Párky jemné
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 0.34 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 85.6 mg
  • Draslík 706.3 mg
  • Vláknina 6905 mg
  • Vitamín A 6905 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí a vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, nakrájíme na čtverečky. Promícháme s chilli kořením, rozdrceným česnekem a lžící oleje. Maso necháme v chladu asi hodinu proležet.

  • 2

    Párky pokrájíme na špalíčky, oloupané cibule na poloviny, maso osolíme, vše střídavě napichujeme na jehly. Špízy opékáme za občasného otáčení a potírání marinádou asi 20 minut.

  • 3

    Podáváme s omáčkou připravenou smícháním kečupu, lžíce oleje a hořčice.

Komentáře k receptu