Špízy s kečupovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 25 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 85.6 mg
- Draslík 706.3 mg
- Vláknina 6905 mg
- Vitamín A 6905 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuřecí a vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, nakrájíme na čtverečky. Promícháme s chilli kořením, rozdrceným česnekem a lžící oleje. Maso necháme v chladu asi hodinu proležet.
-
2
Párky pokrájíme na špalíčky, oloupané cibule na poloviny, maso osolíme, vše střídavě napichujeme na jehly. Špízy opékáme za občasného otáčení a potírání marinádou asi 20 minut.
-
3
Podáváme s omáčkou připravenou smícháním kečupu, lžíce oleje a hořčice.