Koprová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 7 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 72.4 mg
- Draslík 68.8 mg
- Vláknina 724.5 mg
- Vitamín A 724.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme 20 minut. Přidáme bujón, sůl a rozšlehané vejce, které necháme v polévce srazit.
-
2
Do polévky přilijeme mléko, uvedeme do varu, přisypeme jemně nasekaný kopr a necháme jen přejít varem.
-
3
Žemli nakrájenou na kostičky opražíme nasucho na teflonové pánvi a podáváme zvlášť k polévce.