Bramborový salát s celerem a jablky
Suroviny
- 400 g Brambory vařené ve slupce
- 200 g Celer bulvový
- 200 g Jablka
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Olej salátový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 7 g
- Sodík 411 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 601.2 mg
- Vláknina 10259.2 mg
- Vitamín A 10259.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a spolu s uvařeným celerem nakrájíme na plátky. Přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na plátky pokrájená jablka, zakapeme citronovou šťávou a olejem.
-
2
Majonézu smícháme s bílým jogurtem, přidáme hořčici, sůl, pepř, podle chuti špetku cukru a lehce vmícháme do salátu.