Bramborová musaka se salámem
Suroviny
- 400 g Cibule
- 700 g Brambory
- 300 g Salám měkký
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 hrnek Voda pitná
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- 6 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 0.12 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 108 g
- Sodík 1132 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 51 mg
- Draslík 1156.5 mg
- Vláknina 15247.2 mg
- Vitamín A 15247.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli krájíme na kolečka, salám a očištěnou zeleninu pokrájíme na jemné nudličky. Vše urovnáme ve vrstvách do silně vymaštěného pekáče. Každou vrstvu osolíme, opepříme a mírně omastíme sádlem. Vrchní vrstvu tvoří brambory. V troše vody rozmícháme rajčatový protlak a jogurt, vlijeme do pekáče, aby potraviny byly potopeny a povrch pokapeme olejem.
-
2
Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě chvíli pod poklicí a dalších 30 minut bez poklice.
-
3
Podáváme se zeleninovým salátem.