Fazole s anglickou slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 12 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 997.3 mg
- Vláknina 16155 mg
- Vitamín A 16155 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnuté fazole namočíme do studené vody nejméně na 6 hodin a potom je v téže vodě uvaříme do měkka (vodu nesolíme). Uvařené fazole slijeme na síto a necháme okapat.
-
2
Slaninu a oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Na pánvičce osmažíme nejdříve slaninu, na ní osmahneme cibuli. Přidáme do mísy s fazolemi, osolíme a ochutíme nasekanou feferonkou. Podle chuti okyselíme trochou octa. Vše dobře promícháme a necháme v chladu odležet.
-
3
Podáváme s tmavým chlebem nebo bagetou.