Hermelínový salát s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 198.2 mg
- Vláknina 3440 mg
- Vitamín A 3440 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hermelíny rozkrojíme napůl a nakrájíme na plátky.
-
2
Rajčata omyjeme, pokrájíme na plátky, hlávkový salát dobře opláchneme a natrháme.
-
3
Salát upravíme na talíř, poklademe jej rajčaty a rozkrájeným sýrem.
-
4
Připravíme zálivku z octa, oleje a ochutíme ji bazalkou. Zálivkou pokapeme připravený salát.
-
5
Podáváme s bagetou jako rychlou a lehkou večeři.