Kuřecí prsa s jablky, šunkou a ořechy
Suroviny
- 200 g Jablka
- 50 g Šunka dušená
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 dl Víno bílé
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 1.03 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 17 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 145.2 mg
- Draslík 889.4 mg
- Vláknina 3515.8 mg
- Vitamín A 3515.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kuřecí prsa rozřízneme na ploché plátky, jemně je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso zvolna opečeme po obou stranách na lžíci oleje. Podlijeme smetanou a několik minut podusíme.
-
2
Spařené rozinky vložíme do kastrolu, přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na hranolky nakrájená jablka, půlky ořechů a přilijeme víno. Vše krátce podusíme a podle chuti mírně osladíme. Šunku nakrájenou na nudličky prohřejeme na oleji.
-
3
Měkké maso upravíme na talíře, podlijeme šťávou se smetanou, posypeme šunkou a pokryjeme jablkovou směsí.