Protýkaný bůček na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 70 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 237.1 mg
- Vláknina 187 mg
- Vitamín A 187 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý vepřový bok zbavíme žeberních kostí, podélně jej protáhneme párky. Osolíme, potřeme paprikou a vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti. Podlijeme trochou vody a piva, maso zvolna pečeme téměř do měkka.
-
2
Poté bůček obrátíme, kůži nařízneme na proužky, podlijeme zbylým pivem a dopečeme. Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře. Šťávu přecedíme, nalijeme na porce.
-
3
Podáváme s bramborovou kaší a jablkovým kompotem.