Nákyp ze zeleného hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 20 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 162.2 mg
- Draslík 548.4 mg
- Vláknina 21448.8 mg
- Vitamín A 21448.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části másla. Přidáme hrášek, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
-
2
Z kousku másla, z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme, vmícháme nakrájenou šunku, sýr, větší část prolisovaného hrášku, kousek másla i zbylý celý hrášek. Necháme vychladnout.
-
3
Nakonec do směsi přidáme žloutky a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
4
Hmotu nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy. Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě.
-
5
Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.