Skopová plec s kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 60 g Anglická slanina
  • 500 g Skopová plec
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 4 ks Brambory
  • 1 špetka Majoránka
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 885 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1206 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 47.7 mg
  • Draslík 2523.4 mg
  • Vláknina 16277.7 mg
  • Vitamín A 16277.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 310.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso chvíli povaříme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Očištěnou kapustu povaříme ve vývaru a rozdělíme ji na osminky.

  • 3

    Do zapékací mísy položíme plátky slaniny, na ně vrstvu masa, vrstvu kapusty a vrstvu spařené rýže s nadrceným česnekem a majoránkou. Vrstvy opakujeme, nahoru položíme oloupané syrové brambory nakrájené na plátky. Zalijeme vývarem.

  • 4

    Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě. Před dokončením vše zalijeme kyselou smetanou a dopečeme.

Komentáře k receptu