Skopová plec s kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 885 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1206 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 47.7 mg
- Draslík 2523.4 mg
- Vláknina 16277.7 mg
- Vitamín A 16277.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 310.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 72.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso chvíli povaříme a nakrájíme na kostky.
-
2
Očištěnou kapustu povaříme ve vývaru a rozdělíme ji na osminky.
-
3
Do zapékací mísy položíme plátky slaniny, na ně vrstvu masa, vrstvu kapusty a vrstvu spařené rýže s nadrceným česnekem a majoránkou. Vrstvy opakujeme, nahoru položíme oloupané syrové brambory nakrájené na plátky. Zalijeme vývarem.
-
4
Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě. Před dokončením vše zalijeme kyselou smetanou a dopečeme.