Karbanátky z fazolí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 9 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 127.3 mg
- Draslík 1216.9 mg
- Vláknina 20230.7 mg
- Vitamín A 20230.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka. Scedíme je a po okapání spolu s cibulí a česnekem umeleme. Do směsi přidáme vejce, koření, sůl a trochu strouhanky.
-
2
Ze vzniklé hmoty tvarujeme menší placičky a obalujeme je v rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance.
-
3
Karbanátky vložíme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova. Po usmažení je odkládáme na papírovou utěrku.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami, obložené čerstvou zeleninou.