Čočka s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Čočka jedlá
  • 200 g Maso mleté - mix
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 0.5 šálek Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 15.1 mg
  • Draslík 1158.7 mg
  • Vláknina 55075 mg
  • Vitamín A 55075 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočenou čočku v téže vodě uvaříme doměkka.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, přidáme mleté maso a za stálého míchání je lehce osmažíme. Zalijeme trochou vývaru a kečupem, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 3

    Po odpaření větší části tekutiny vmícháme čočku, osolíme a podusíme na mírném ohni.

Komentáře k receptu