Vepřové kotlety s pikantní omáčkou
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Víno bílé
- 2 šálek Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.07 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 14 g
- Sodík 2744 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 75.5 mg
- Draslík 964 mg
- Vláknina 5155.5 mg
- Vitamín A 5155.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přisypeme mouku, podusíme a zalijeme vínem a vývarem. Na mírném ohni dále dusíme asi 30 minut.
-
2
V jiném kastrolu rozpálíme sádlo a opečeme na něm omyté, naklepané a osolené kotlety po každé straně asi 4 minuty.
-
3
Omáčku osolíme, přidáme hořčici, okurky nakrájené na plátky a pepř. Omáčku přelijeme přes horké kotlety.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.