Kapusta v bílé omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 17 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 206.4 mg
- Draslík 1133.9 mg
- Vláknina 10047.2 mg
- Vitamín A 10047.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 300 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Vložíme je do kastrolu na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme téměř doměkka.
-
2
Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem a povaříme 10 minut. Omáčku přidáme ke kapustě, chvíli povaříme a na závěr přidáme žloutky rozmíchané v troše mléka. Již nevaříme.