Slepice na víně s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 952 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 42 g
- Sodík 782 mg
- Bílkoviny 118 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 375.5 mg
- Draslík 1111.1 mg
- Vláknina 1144.8 mg
- Vitamín A 1144.8 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby namočíme do studené vody. Po chvíli je vymačkáme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji dozlatova. Přilijeme asi 3 dl vývaru, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, houby, rajčatový protlak a víno. Za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou dusíme pod pokličkou doměkka.
-
3
Při podávání přelijeme porce slepice šťávou.