Švestkové knedlíky tvarohové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Vejce slepičí
  • 400 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 300 g Tvaroh jemný
  • 900 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1200 g Švestky
  • 300 g Tvaroh tvrdý
  • 300 g Cukr moučkový
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 898 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 801 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 205.2 mg
  • Vláknina 7680 mg
  • Vitamín A 7680 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo vyšleháme, přidáme vejce, sůl, prolisovaný tvaroh a větší část mléka. Vše rozmícháme, přilijeme zbylé mléko, přidáme prosátou hrubou mouku a zpracujeme vláčné těsto.

  • 2

    Těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme na čtverce asi 4x4cm a klademe na ně omyté a otřené švestky. Knedlíky dobře zabalíme a vkládáme je do osolené vařící vody. Krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.

  • 3

    Při podávání okapané knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu