Celer smažený v těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35.7 ml Olej stolní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer bulvový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 130.8 mg
  • Draslík 571.2 mg
  • Vláknina 6620.5 mg
  • Vitamín A 6620.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné celery oloupeme a nakrájíme na plátky 1 cm tlusté. Osolíme po obou stranách, vyskládáme do misky, přikryjeme talířem a necháme půl hodiny měknout. Mezitím připravíme těsto.

  • 2

    Vejce rozkvedláme, osolíme, přidáme mouku a po částech vlijeme mléko. Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať.

  • 3

    Plátky celeru namočíme v těstě a ihned vkládáme do horkého oleje. Nejprve smažíme zprudka, poté oheň trochu zmírníme. Usmažené plátky pokládáme na papírové ubrousky okapat.

Komentáře k receptu