Celer smažený v těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 130.8 mg
- Draslík 571.2 mg
- Vláknina 6620.5 mg
- Vitamín A 6620.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné celery oloupeme a nakrájíme na plátky 1 cm tlusté. Osolíme po obou stranách, vyskládáme do misky, přikryjeme talířem a necháme půl hodiny měknout. Mezitím připravíme těsto.
-
2
Vejce rozkvedláme, osolíme, přidáme mouku a po částech vlijeme mléko. Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať.
-
3
Plátky celeru namočíme v těstě a ihned vkládáme do horkého oleje. Nejprve smažíme zprudka, poté oheň trochu zmírníme. Usmažené plátky pokládáme na papírové ubrousky okapat.