Brukve plněné zeleným hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cibule
  • 0.1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 8 ks Kedlubna
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 686.6 mg
  • Vláknina 17588.1 mg
  • Vitamín A 17588.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme okapaný hrášek, posekanou petrželovou nať, smetanu, osolíme a krátce povaříme.

  • 2

    Brukve oloupeme, vydlabeme, osolíme uvnitř i vně a naplníme připravenou směsí. Vložíme na rozehřáté máslo, přidáme několik lžic vývaru a za mírného podlévání dusíme do měkka.

  • 3

    Šťávu poté zahustíme syrovým máslem smíchaným s moukou, které po částech přidáváme do šťávy a ještě krátce povaříme.

  • 4

    Mladé lístky brukví nasekáme a během dušení je přidáme do pokrmu.

  • 5

    Podáváme s bramborami dušenými na másle.

Komentáře k receptu