Brukve plněné zeleným hráškem
Suroviny
- 1 kávová lžička Cibule
- 0.1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 8 ks Kedlubna
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 3 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 686.6 mg
- Vláknina 17588.1 mg
- Vitamín A 17588.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme okapaný hrášek, posekanou petrželovou nať, smetanu, osolíme a krátce povaříme.
-
2
Brukve oloupeme, vydlabeme, osolíme uvnitř i vně a naplníme připravenou směsí. Vložíme na rozehřáté máslo, přidáme několik lžic vývaru a za mírného podlévání dusíme do měkka.
-
3
Šťávu poté zahustíme syrovým máslem smíchaným s moukou, které po částech přidáváme do šťávy a ještě krátce povaříme.
-
4
Mladé lístky brukví nasekáme a během dušení je přidáme do pokrmu.
-
5
Podáváme s bramborami dušenými na másle.