Filé zapečené s taveným sýrem
Suroviny
- 150 g Sýr smetanový tavený 45%
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Olej stolní
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Kmín celý
- 1 kg Filé z aljašské tresky
- 1 šálek Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 24 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 113 mg
- Draslík 84.1 mg
- Vláknina 235.6 mg
- Vitamín A 235.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filé naporcujeme, osolíme, okmínujeme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme v chladu asi hodinu odležet.
-
2
Porce filé opečeme na oleji a urovnáme na pekáč. Zalijeme rozmíchanou kysanou smetanou, poklademe nakrájeným taveným sýrem. Povrch posypeme mletou paprikou, kmínem a nasekanou petrželkou, pokapeme máslem, v horké troubě krátce zapečeme.