Polévka se sýrovými toasty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Veka
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 33.6 mg
  • Draslík 8.1 mg
  • Vláknina 1519 mg
  • Vitamín A 1519 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev na jemno nastrouháme, podusíme na části másla a zalijeme vodou. Přidáme kostku bujónu, povaříme.

  • 2

    Na zbylém másle opečeme plátky veky, rozložíme je na plech a hustě posypeme nastrouhaným sýrem. Toasty rychle zapečeme v rozehřáté troubě.

  • 3

    Horkou polévku podáváme v šálku s připravenými toasty, které zapékáme těsně před podáváním, aby sýr nevychladl. Do polévky přisypeme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu