Brukev vařená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1163 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 2310.7 mg
- Vláknina 44092.8 mg
- Vitamín A 44092.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 252 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brukve omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Pokud jsou brukve větší, rozkrájíme na 6 - 8 dílků. Uvaříme je v menším množství osolené vody.
-
2
Necháme okapat, posypeme strouhankou opraženou na sucho a pokapeme rozehřátým máslem.