Kakaový sněhový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 150 g Piškoty cukrářské
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 200.6 mg
  • Draslík 113.9 mg
  • Vláknina 2410 mg
  • Vitamín A 2410 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosáté kakao rozmícháme s vlažným mlékem na hustou kaši. Přidáme žloutky a třeme do pěny.

  • 2

    Do kastrůlku dáme cukr, přilijeme lžíci vody a svaříme tzv. "na nit". Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého lijeme za stálého míchání svařený cukr tenkým praménkem. Sníh šleháme do zchladnutí, poté po částech přidáme k utřeným žloutkům.

  • 3

    Krém upravíme do pohárů a zdobíme cukrářskými piškoty.

Komentáře k receptu