Smaženky z brambor a uzeného masa II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Moravské uzené maso
  • 250 g Brambory vařené
  • 600 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 172.7 mg
  • Draslík 276.5 mg
  • Vláknina 3604 mg
  • Vitamín A 3604 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso uvaříme, na strojku umeleme. Poté umeleme i studené uvařené brambory, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať, žloutky a z těsta vytvoříme placičky na prst vysoké. Obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a ihned smažíme.

Komentáře k receptu