Hrachové karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 32 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 130.4 mg
- Draslík 204.8 mg
- Vláknina 9335.5 mg
- Vitamín A 9335.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách namočíme (nejlépe přes noc), uvaříme doměkka a prolisujeme.
-
2
Do vzniklé kaše vmícháme nastrouhanou bramboru, koření, sůl, 1 vejce a trochu strouhanky. Nakonec přimícháme nasekané uzené maso.
-
3
Ze směsi tvarujeme na prkénku posypaném strouhankou karbanátky, potřeme je rozšlehaným vejcem, obalíme ve strouhance.
-
4
Karbanátky smažíme na oleji po každé straně asi 4 minuty.
-
5
Podáváme se špenátem nebo salátem z kysaného zelí.