Krkonošský bramborový závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 14 g
- Sodík 466 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 112.2 mg
- Draslík 478.6 mg
- Vláknina 8250 mg
- Vitamín A 8250 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory prolisujeme, přimícháme mouku, osolíme, přidáme vejce, sádlo, vše spojíme v těsto. Vyválíme plát vysoký 1 cm a připravíme náplň.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme strouhanku, společně usmažíme, necháme vychladnout.
-
3
Připravený plát potřeme vychladlou směsí a posypeme jemně pokrájeným uzeným masem. Sbalíme závin, vložíme do mokrého a vyždímaného ubrousku, konce svážeme. Střed převážeme motouzem, vaříme v osolené vodě půl hodiny.
-
4
Hotový závin nakrájíme na plátky, podáváme se zelným nebo hlávkovým salátem.