Krkonošský bramborový závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 50 g Strouhanka
  • 250 g Moravské uzené maso
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.17 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 0.12 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 466 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 112.2 mg
  • Draslík 478.6 mg
  • Vláknina 8250 mg
  • Vitamín A 8250 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory prolisujeme, přimícháme mouku, osolíme, přidáme vejce, sádlo, vše spojíme v těsto. Vyválíme plát vysoký 1 cm a připravíme náplň.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme strouhanku, společně usmažíme, necháme vychladnout.

  • 3

    Připravený plát potřeme vychladlou směsí a posypeme jemně pokrájeným uzeným masem. Sbalíme závin, vložíme do mokrého a vyždímaného ubrousku, konce svážeme. Střed převážeme motouzem, vaříme v osolené vodě půl hodiny.

  • 4

    Hotový závin nakrájíme na plátky, podáváme se zelným nebo hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu