Bramborový závin s krupicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 31 g
- Sodík 748 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 273.5 mg
- Draslík 588.1 mg
- Vláknina 9810 mg
- Vitamín A 9810 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory prolisujeme, přisypeme krupici, přidáme sádlo, vejce, osolíme, spojíme v těsto.
-
2
Nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ní jemně pokrájenou cibuli, přimícháme strouhanku a opět osmahneme.
-
3
Bramborové těsto vyválíme na plát, rozprostřeme na něj připravenou směs, svineme, konce stiskneme, závin vložíme do vyždímaného ubrousku. Konce ubrousku zavážeme a závin uvaříme v kastrolu s osolenou vodou. Vaříme hodinu, v polovině vaření závin otočíme.
-
4
Hotový závin krájíme nití.