Bramborový závin s krupicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 80 g Strouhanka
  • 80 g Anglická slanina
  • 250 g Pšeničná krupice
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 273.5 mg
  • Draslík 588.1 mg
  • Vláknina 9810 mg
  • Vitamín A 9810 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory prolisujeme, přisypeme krupici, přidáme sádlo, vejce, osolíme, spojíme v těsto.

  • 2

    Nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ní jemně pokrájenou cibuli, přimícháme strouhanku a opět osmahneme.

  • 3

    Bramborové těsto vyválíme na plát, rozprostřeme na něj připravenou směs, svineme, konce stiskneme, závin vložíme do vyždímaného ubrousku. Konce ubrousku zavážeme a závin uvaříme v kastrolu s osolenou vodou. Vaříme hodinu, v polovině vaření závin otočíme.

  • 4

    Hotový závin krájíme nití.

Komentáře k receptu