Brambory v bílé omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 6 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 12.3 mg
- Draslík 823.1 mg
- Vláknina 10398.2 mg
- Vitamín A 10398.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na másle, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme na řidší omáčku.
-
2
Brambory očistíme, uvaříme, nakrájíme na plátky, osolíme, přidáme do omáčky a necháme 15 minut v troubě zapéct.