Kapustový nákyp s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 58 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 278.5 mg
- Draslík 779.2 mg
- Vláknina 7479.8 mg
- Vitamín A 7479.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 180 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka.
-
2
Máslo utřeme se žloutky, přidáme strouhanku pokropenou mlékem, drobně nakrájené uzené maso, kapustu, sůl a pepř. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Nákyp pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané nákypové formě asi 30 minut.
-
4
Podáváme s různými saláty.