Brambory dušené III

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.1 dl Víno bílé
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1147 kcal
  • Sacharidy 140 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 896 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 140 g
  • Cholesterol 788.4 mg
  • Draslík 4530.3 mg
  • Vláknina 54070.8 mg
  • Vitamín A 54070.8 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 131.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli jemně nakrájíme, zpěníme na másle. Přidáme nasekanou petrželovou nať, lehce osmahneme, přidáme na kolečka nakrájené uvařené brambory, osolíme. Přimícháme nasekaný česnek, natrouháme trošku muškátového oříšku a vše řádně promícháme.

  • 2

    Mirně podlito dusíme téměř doměkka a ke konci přilijeme víno se žloutky. Vše společně dodusíme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu se saláty anebo jako samostatný pokrm.

Komentáře k receptu