Bramborová kaše zelená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 6 polévková lžíce Špenátový protlak mražený
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 1137.6 mg
  • Vláknina 15284.4 mg
  • Vitamín A 15284.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15–20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor v celku.

  • 2

    Jakmile jsou všechny rozmačkané, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Přimícháme několik lžic podušeného a prolisovaného špenátu, ochuceného špetkou soli, pepřem a česnekem. Opět řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.

  • 3

    Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.

Komentáře k receptu