Bramborová kaše zelená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 15 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 1137.6 mg
- Vláknina 15284.4 mg
- Vitamín A 15284.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15–20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor v celku.
-
2
Jakmile jsou všechny rozmačkané, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Přimícháme několik lžic podušeného a prolisovaného špenátu, ochuceného špetkou soli, pepřem a česnekem. Opět řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.
-
3
Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.